Dansk fødevaresikkerhed til debat i Rusland

Fødevaresikkerhed har fået stigende betydning for salg af fødevarer til Rusland. Derfor arrangerede Landbrugsraadet sidste mandag, i samarbejde med Danmarks Eksportråd og den danske ambassade i Rusland et landbrugs- og fødevaresikkerhedsseminar i Moskva.

Formålet med seminaret, der har form som et erhvervsfremstød, er at styrke dialogen mellem dansk landbrug og fødevareindustri og de russiske myndigheder inden for fødevaresektoren, de veterinære myndigheder og de øvrige parter, der er engageret i kontrol af fødevaresikkerhed i Rusland. Endvidere deltager et større antal russiske fødevareimportører og forarbejdningsvirksomheder.

Fødevaresikkerhed har fået stigende betydning for salg af fødevarer til Rusland. Det russiske marked er stærkt konkurrencepræget, og i de senere år opleves et stærkt pres fra udbydere som Brasilien af varer inden for svinekød og fjerkræ.

Danmark eksporterede sidste år fødevarer til Rusland til en værdi af 1,3 mia. kr. Hertil kommer en eksport af agroindustrielle varer til en værdi af 600 mio. kr. Hermed markerer Rusland sig som et af de største og vigtigste markeder for dansk landbrugseksport. Danmark oplevede sidste år et mindre fald i fødevareeksporten i forhold til året før.

Login