DL: Økologi i stedet for udtagning af jord

GRØN VÆKST: Dyrk jorden økologisk i stedet for udtagning, opfordrer Økologisektionen i Dansk Landbrug.

"Det er vigtigt, at der i Grøn Vækst afsættes midler til fortsat udvikling af et økologisk produktionskoncept med endnu større miljø- og klimaeffekt. Vel at mærke uden at gå på kompromis med de grundlæggende principper omkring dyrevelfærd og naturlighed i produktionen," siger Uffe Bie, formand for Økologisektionen, i en pressemeddelelse.

Økologi har positive miljø- og klimaeffekter
Økologisk dyrkning af sårbare jordarealer vil være en fordel for miljøet og klimaet, mener Økologisektionen, fordi der ikke bruges pesticider, og fordi der udvaskes færre næringsstoffer. Og så er økologisk produktion at foretrække frem for ingen produktion.

"Vi skal bruge den mulighed i alle de tilfælde, hvor det rent praktisk kan lade sig gøre og dermed få skabt så meget merværdi som muligt. Men vi skal også tænke i, hvilke initiativer der i øvrigt kan sættes i værk for at få udnyttet økologiens vækstpotentiale både ude på bedrifterne og i hele jord til bord-kæden, siger Uffe Bie og tilføjer, at en fortsat udvikling af økologiens positive indvirkning på klima og miljø er afgørende for forbrugernes interesse for økologiske produkter.

Login