Sådan vurderes de nyvalgte fødevarepolitikere

VURDERING: Efter to år i Folketinget har Altinget givet karakterer til de nyvalgte medlemmer. Se her, hvordan de nyvalgte medlemmer af Fødevareudvalget klarer sig.

Karakter: 7

Pia Olsen Dyhr (SF) var Villy Søvndals hovedmodstander ved formandsvalget i partiet i 2005. Hun tabte, men kom alligevel i Folketinget ved valget i 2007. Der var en del, der frygtede, at det kunne bringe uro ind i folketingsgruppen - men Pia Olsen Dyhr har siden sit valg arbejdet bemærkelsesværdigt loyalt og konstruktivt i sin tid i Folketinget. Hun sættes generelt højt af gruppefællerne og SF's ledelse, både på grund af sine politiske udmeldinger og sine politiske resultater - da hun f.eks. fik SF med i det store trafikforlig sidste vinter, blev hun således mødt med klapsalver på gruppemødet.

Karakter: 5

Henrik Høegh (V) var viceformand i Dansk Landbrug, inden han blev valgt til Folketinget i 2007. Det betød, at han i begyndelsen ikke fik lov at beskæftige sig med landbrugs- eller fødevareområdet - men den politik gik partiet imidlertid fra, da han for ikke længe siden blev Venstres fødevareordfører. Her har han haft ikke ringe indflydelse på partiets og regeringens udspil til ny "Grøn Vækst" i landbruget - ikke altid til partiledelsens tilfredshed - men hans offentlige profil er særdeles sløret.

Karakter: 5 

René Christensen (DF) blev egentlig slet ikke valgt ved folketingsvalget i 2007, men trådte ind i Dansk Folkepartis gruppe året efter, da Mia Falkenberg trådte ud af Folketinget på grund af sygdom. Her har han imidlertid hurtigt overrasket som både velforberedt og grundig i sit arbejde, og det belønnede partiledelsen for nylig med posten som formand for Folketingets fødevareudvalg. Han har dog stadig langt igen, før han har bare samme kendthedsgrad som den tidligere fødevareordfører Jørn Dohrmann, ligesom han stadig ikke er dreven i forhandlinger med f.eks. fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Karakter: 2

Julie Skovsby (S) havde siddet i regionsrådet i Region Syddanmark i to år, inden hun kom i Folketinget i 2007. Her har hun været Socialdemokraternes dyrevelfærdsordfører og har især gjort sig bemærket i sit arbejde for at skærpe kravene til muskelhunde. Det har givet hende en smule presseomtale, men ellers er hun generelt en forsigtig og ikke særligt synlig politiker, der heller ikke siges at være voldsomt aktiv i forhold til den indre positionering i Socialdemokraterne.

Karakter: 2

Knud Kristensen (K)
var på forhånd en kendt stemmesluger i Aars i Nordjylland, hvor han også havde været borgmester i flere år, da han kom i Folketinget. Her fungerer han i dag som De Konservatives arbejdsmarkeds- og fødevareordfører, men han er dog ikke decideret brændt igennem hverken politisk eller mediemæssigt i sin tid på Christiansborg. Knud Kristensen genopstillede ved kommunalvalget i 2009 og er blevet valgt som borgmester i Vesthimmerlands Kommune. Han træder derfor ud af Folketinget inden nytår.

Login