Hårde bøder belaster butikkerne

NYHED: Fødevarekontrollens bøder er blevet for hårde og har mistet sammenhængen med fødevaresikkerheden, mener branchen.

Er posen med chips bare én dag over sidste salgsdato? Står der på skiltet, at appelsinerne er fra Spanien, når de i virkeligheden er fra Italien? Glemte du at sætte et kryds, da du kontrollerede temperaturen i køledisken i morges?

Hvis en dansk fødevarevirksomhed kan svare ja til bare ét af disse spørgsmål, er der overhængende risiko for at skulle betale en bøde på mindst 10.000 kr., når fødevarekontrollen kommer på besøg.

Den danske fødevarebranche har nu mærket den fulde gennemslagskraft af den såkaldte "nultoleranceplan" i næsten et år. Og fødevarevirksomhedernes brancheorganisationer råber nu vagt i gevær inden en ny bebudet ændring af fødevareloven, der efter planen skal implementeres næste år. Uddelingen af bøder har taget overhånd - og det sker uden nødvendigvis at gavne fødevaresikkerheden, lyder det:

Login