Nye udvalgssvar fra ministeren

Landbrugsloven skal nyskrives og forenkles
I henvendelsen foreslås det at ændre landbrugslovens regler, så almene fonde får større muligheder for at købe landbrugsjord til naturformål. Regeringen har netop nedsat et udvalg med det formål at nyskrive og forenkle landbrugsloven. Ministeren finder det mest hensigtsmæssigt at afvente udvalgsarbejdets færdiggørelse, før problemstillingen yderligere drøftes.
Læs hele besvarelsen her

Tilladt at sammenlægge havdage
Havdageordningen tillader, at dage indenfor to sammenhængende måneder kan slås sammen. Der kan altid skiftes til redskaber eller områder, der ikke er omfattet af havdageordningen, herunder fiskeri i Østersøen. Vedrørende de kommende års kvoter, så indgår det i fiskerireformen, at der fremover etableres langsigtede forvaltningsplaner for så mange bestande som muligt af hensyn til erhvervets planlægning og stabiliteten i fiskeriet.
Læs hele besvarelsen her

Afventer behandling af klager i Fødevaredirektoratet
De fire klager, henvendelsen omhandler, er under behandling i Fødevaredirektoratet. Hver sag vil blive individuelt vurderet, og Fødevaredirektoratet vil træffe afgørelser i klagesagerne snarest muligt. Ministeren finder derfor ikke på nuværende tidspunkt behov for at foretage yderligere i sagen.
Læs hele besvarelsen her

Login