Insektlobby vejrer morgenluft i Bruxelles

SPISELIGT: Store insektproducenter er gået sammen om et lobbykontor i Bruxelles, der skal arbejde for mere fleksible regler for brug af melorme, græshopper og andet kryb i foder og fødevarer.

BRUXELLES: I denne uge har EU’s fødevaresikkerhedsmyndighed, EFSA, diskuteret sin videnskabelige anbefaling for sikker produktion og brug af insekter i mad og foder.

Resultatet bliver først offentliggjort om et par uger. Blandt dem, der holder øje med den afgørelse, er nationale myndigheder, der har kæmpet med at finde en grimasse, der kan passe, over for virksomheder, der ønsker at markedsføre græshopper, melorme og fårekyllinger som den nye klimavenlige proteinkilde, lige til at hive op af køle- eller frysedisken i europæiske supermarkeder.

Men endnu mere interesserede er de hos IPIFF – en forholdsvis ny brancheorganisation for insektproducenter, der for knap et halvt år siden åbnede et lobbykontor i Bruxelles. Målet er at gøre EU-regeljunglen mere orienteret mod det, de selv mener, er en af fremtidens vigtigste proteinkilder.

Login