Ekspert: Polsk valgresultat er bekymrende

INTERVIEW: Efter alt at dømme har det konservative, nationalistiske Lov & Retfærdighed vundet det polske valg så eftertrykkeligt, at de kan regere alene de næste fire år. Den store valgsejr har taget Polen på sengen, forklarer Piortr Buras fra European Council on Foreign Relations.

BRUXELLES: Polakkerne vendte sig ved valget søndag mod den herskende elite og har givet det, der tegner til at blive et absolut flertal, til det ultrakonservative Lov & Retfærdigheds-parti ledet af den omstridte tidligere premierminister Jaroslaw Kaczynski.

Det endelige valgresultat offentliggøres først tirsdag. Men det står klart, at polakkerne har takket ja til et parti, der er kendt for at være dybt moralkonservativt, mistænksomt over for alt, der har med EU at gøre, restriktiv over for flygtninge og generelt lidt af en svær dansepartner for omverdenen.

Til gengæld har de smidt det liberale Borgerplatform, hvor den siddende formand for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, kommer fra, på porten efter otte år ved magten, mens venstrefløjen er totalt udraderet.

Login