Det sker i EU: Ukraine, grønne ambitioner, spildevandsretsopgør og hunde

Den russiske skygge over Ukraine fylder stadig meget i Bruxelles, hvor der i denne uge dog også er bæredygtige virksomheder, grøn landbrugspolitik, Brexit, den demokratiske tilstand i Polen og kommercielt opdræt af hunde på programmet.

De europæiske udenrigsministre kommer til Bruxelles, hvor situationen i Ukraine endnu engang topper dagsordenen. De får selskab til morgenmad af den ukrainske udenrigsminister, hvorefter de selv skal diskutere den europæiske sikkerhedssituation i lyset af den aggressive russiske fremfærd på det seneste. Også den anspændte politiske situation i Bosnien-Hercegovina er på plakaten. Det samme er Mali og Iran, ligesom ministrene også skal diskutere klimadiplomati frem mod COP27 i Sharm el-Sheikh senere på året.

Samtidig mødes EU’s landbrugsministre. De har blandt andet nye tiltag mod afskovning på dagsordenen, som EU-Kommissionen har fremlagt. De skal også drøfte markedssituationen, og så skal de have en større snak om, hvordan Unionens grønne ambitioner stemmer overens med både den fælles landbrugspolitik og med handelspolitikken. Den danske fødevareminister har sit eget punkt med til dagsordenen, nemlig lovgivning om kommercielt opdræt og salg af hunde.

De europæiske transportministre er samlet i Le Bourget i Frankrig. Her skal de over to dage diskutere overgangen til grøn transport, og hvordan sektoren kan styrke innovation og skabe mere attraktive arbejdsforhold.

Login