Det sker i EU: Tyskerne vælger Merkels efterfølger

En ekspedition fra EU-parlamentet tager til Danmark og Grønland, EU-topfolk er til FN-uge i New York, og i Tyskland afgør de, hvem der skal afløse den pt. mest magtfulde politiker i Europa.

Europa-Parlamentet holder mødefri. Til gengæld bruger en del af de folkevalgte tiden på at rejse ud. En delegation drager allerede mandag til Bulgarien for at se på dyretransporter og kontrollere, om EU-reglerne bliver overholdt, også hvad gælder dyr, der eksporteres ud af Unionen.

I New York er det den årlige FN-uge, og ud over at både statsminister Mette Frederiksen (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er at finde derovre, er der også et rend af EU-spidser, heriblandt både kommissionsformand Ursula von der Leyen, udenrigschef Josep Borrell og chef for Det Europæiske Råd, Charles Michel.

Tirsdag drager et hold fra Europa-Parlamentets Udenrigsudvalg til Danmark, Island og Grønland for over de næste fire dage at diskutere Arktis-politik med ministre, politikere og forskere. Det sker forud for, at EU-Kommissionen 5. oktober forventes at komme med et nyt udspil om netop Arktis.

Login