Det sker i EU: Statsministeren på tysk visit

Statsminister Mette Frederiksen tager til sit første møde med den nye tyske kansler i Berlin, EU-Kommissionen kommer med en ny plan for at gøre Europa gældende inden for mikrochips og kigger i krystalkuglen for den europæiske økonomi i 2022.

Den polske præsident, Andrzej Duda, er i Bruxelles og besøger EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen. Det sker, efter den polske regering i sidste uge lagde an til at begrave stridsøksen med EU og nedlægge et udskældt disciplinærudvalg for dommere, som EU-Domstolen har kendt uforenelig med et uafhængigt retsvæsen.

I Europa-Parlamentet kommer formand for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, på besøg i Økonomiudvalget. På programmet er blandt andet den stigende inflation, og hvad vi kan forvente os af den europæiske økonomi i den kommende tid. Samme udvalg får også besøg af EU’s økonomikommissær, Paolo Gentiloni for blandt andet at tale om, hvordan EU-lande med stor statsgæld skal få betalt af, samtidig med at de skal rejse sig efter corona.

Usikkerheden om russernes intentioner over for Ukraine fortsætter. Mandag tager den franske præsident, Emmanuel Macron, til Moskva for at føle den russiske præsident, Vladimir Putin, lidt på tænderne.

Login