Det sker i EU: Ny tysk kansler, tabt slag om mindsteløn og demokratitopmøde uden Orbán

EU-ministre giver grønt lys til EU-forslag om mindsteløn til Danmarks store fortrydelse, Olaf Scholz står til at tage styringen i Tyskland, og den amerikanske præsident har inviteret næsten alle EU-lande til stort demokratitopmøde i denne uge.

Socialminister Astrid Krag tager én for det socialdemokratiske hold, når hun på beskæftigelsesministerens vegne – formodentlig som den eneste - stemmer nej til det forslag om ret til passende mindsteløn, som regeringen og det meste af det politiske Danmark er imod, når EU-landene mandag skal finde deres fælles holdning til sagen. Det sker ved et møde i Bruxelles, hvor også et nyt forslag om åbenhed om ligeløn skal godkendes. Det støtter Danmark, selv om det kan blive en dyr fornøjelse.

Samme dag mødes eurolandenes finansministre til den månedlige komsammen i klubben for indehaverne af den fælles mønt. Kredsen udvides til en middag med resten af de 27 for at forberede det eurotopmøde, som finder sted 21. december.

Energikommissær Kadri Simson og miljøkommissær Virginijus Sinkevičius holder møder med klimaminister Dan Jørgensen (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) – på skærm.

Login