Det sker i EU: Löfven under pres, Polen og Ungarn i gabestokken og EU-chefer til topmøde

Mette Frederiksen og co. kommer til Bruxelles for at diskutere migration blandt meget andet, Ungarn og Polen skal stå skoleret for at være på kant med EU’s demokratiske spilleregler, og der stemmes om den svenske regerings fremtid i denne uge i Europa.

Klokken ti ser den svenske statsminister, Stefan Löfven, sin politiske skæbne i øjnene, efter der er blevet stillet et mistillidsvotum til ham. Der bliver raslet med sabler, efter et af hans egne støttepartier, Vänsterpartiet, har truet med at fælde ham på en sag om huslejefastsættelse i nybyggeri.

De europæiske udenrigsministre samles i Luxembourg, hvor de får besøg af både den hviderussiske oppositionspolitiker Svetlana Tikhanovskaya og den irakiske udenrigsminister ved et møde, hvor relationen til begge de to lande er i højsæde. Ministrene skal også runde Latinamerika og situationen i en række brændpunkter jorden rundt.

I Europa-Parlamentet kommer både formand for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, og formanden for eurogruppen, Paschal Donohoe, på besøg i Økonomiudvalget. I Indre markedsudvalget er to store udspil om digitale tjenester og digitale markeder i fokus, der kan blive definerende for internettet i fremtiden.

Login