Det sker i EU: Europa-Parlamentet tager en sidste afsked med én formand og vælger en ny

Rokader i toplaget i Europa-Parlamentet, den spændte situationen mellem Rusland og Vesten, et EU-indspark fra den franske præsident, Emmanuel Macron, og afstemning om nye spilleregler for techgiganter er på programmet i EU i denne uge.

En uge efter formand for Europa-Parlamentet, David Sassolis, død, vil hans parlamentarikerkolleger mindes ham ved en højtidelighed i Strasbourg med deltagelse af blandt andre den franske præsident og lederne fra EU-institutionerne. Den italienske tidligere journalist blev 65 år.

Samme dag vil Parlamentets Udenrigsudvalg og Underudvalg for forsvar og sikkerhed diskutere den anspændte situation mellem Ukraine og Rusland med udenrigschef Josep Borrell.

I Bruxelles mødes EU’s landbrugsministre. På tapetet er blandt andet markedssituationen for landbrugsprodukter lige nu og forskellige handelsspørgsmål relateret til landbrug, herunder igangværende forhandlinger om frihandelsaftaler og i Verdenshandelsorganisationen WTO. Den danske fødevareminister, Rasmus Prehn (S), har sit eget punkt med til dagsordenen. Han vil diskutere manglende lovgivning om kommercielt opdræt og salg af hunde.

Login