Det sker i EU: Energipriser og EU-budget under lup

De europæiske energiministre er hasteindkaldt til ekstramøde på grund af galoperende prisstigninger, EU-revisorerne giver deres dom over sidste års brug af EU-midler, og så kommer Kommissionen med udspil om konkurrencepolitik og kapitalkrav.

De europæiske forsvarschefer mødes over to dage i EU’s militære komité for at diskutere det såkaldte strategiske kompas på forsvars- og sikkerhedsområde, som skal give retningen for samarbejdet de næste år. De skal også vende en revision af de såkaldte EU-kampgrupper og gøre status på igangværende militærmissioner.

Meget usædvanligt er der indkaldt til et ekstraordinært energiministerrådsmøde tirsdag. Det skyldes de stærkt stigende energipriser, som er et stort problem mange steder i Unionen. Det kommer efter et topmøde i sidste uge, hvor EU-cheferne i timevis skændtes om, hvorvidt det skal ses som et naturligt udsving på prisradaren, eller om der skal større indgreb til.

Den årlige kontrol med brugen af EU-penge offentliggøres tirsdag, når EU’s Revisionsret udgiver sin rapport om budgettet for 2020.

Login