Det sker i EU: Covid, techgiganter og Belarus

Europa er endnu engang coronaens epicenter, hvilket kommer til at præge dagsordenen i EU-land i denne uge. Det samme gør konflikten med Belarus og forsøget på at tøjle internationale techgiganter, kapitalmarkedsunionen og en såkaldt demokratipakke.

Covid-situationen er højt på dagsordenen blandt EU-parlamentarikerne i Strasbourg, og det er ikke bare, fordi epidemien atter breder sig som en mindre steppebrand over kontinentet. Et mytteri blandt de folkevalgte ledte fredag til en u-vending fra Parlamentets ledelse, som ellers havde bestemt, at der skulle være fysisk fremmøde for de 705 parlamentarikere, og at det var slut med at stemme på distancen, sådan som det har været kutyme de seneste halvandet år.

Nu bliver det op til den enkelte at bestemme, om de vil tage turen til det franske. Her er et af de første punkter på dagsordenen mandag netop den generelle covid-situation, når medlemmerne skal forhøre EU-Kommissionen om, hvad der er i pipelinen på EU-plan for at imødegå udfordringerne fra de stigende tal og nye nedlukninger i landene.

Samme dag skal Parlamentets Indre markedsudvalg stemme om et nyt sæt regler, der skal tæmme de største techgiganter og sikre sig, at de ikke bruge deres tyngde på en skadelig måde for deres brugere eller deres konkurrenter.

Login