Det sker i EU: Bidens europæiske ambitioner skal stå sin prøve

Den amerikanske præsident gør sin EU-debut, Danmark får besøg af EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen, der er ministermøder i massevis, og det europæiske coronapas bliver en realitet i denne uge.

Bruxelles kommer til at ligge i et jerngreb, når den amerikanske præsident Joe Biden gør et todages stop i den belgiske hovedstad som del af sin første udenlandsrejse. Den blev allerede påbegyndt i sidste uge med besøg i Storbritannien til et G7-møde. Mandag følger så et møde i Nato-hovedkvarteret med Mette Frederiksen (S) og de andre stats- og regeringschefer fra alliancen.

Samme dag afholdes et EU-Canada-topmøde mellem premierminister Justin Trudeau og chefen for henholdsvis Det Europæiske Råd og EU-Kommissionen, Charles Michel og Ursula von der Leyen.

EU's social- og beskæftigelsesministre gør brættet op i kølvandet på det sociale topmøde i Porto i sidste måned, hvor lederne tog bestik af den såkaldte sociale søjle. De vil også skulle vedtage konklusioner om EU’s nye handicapstrategi og vedtage en ny børnegaranti. Desuden skal de diskutere det i Danmark så hadede EU-udspil om mindsteløn. Det sker ved et møde i Luxembourg.

Login