Det skal du holde øje med i EU dette efterår

En ny europapolitisk sæson står for døren. Altinget lister de ting, du skal holde øje med i EU-boblen hen over efteråret.

Ursula von der Leyen blev valgt til sin anden periode som kommissionsformand i juli, og nu har alle EU’s medlemslande nomineret deres kandidat til en kommissærpost. Den 11. september forventes hun at præsentere sit forslag til en ny Europa-Kommission. Herefter følger høringer af kandidaterne i Europa-Parlamentet, der endeligt skal godkende Kommissionen.

Hvilke politikområder vil der blive lagt vægt på i den nye Kommission, hvem kommer til at sidde med hvilke emner – og hvor vil den røde linje blive trukket, når kandidaterne bliver udspurgt i Parlamentet? Processen med at få den endelige Kommission på plads forventes at vare det meste af efteråret – og udfaldet vil give et fingerpeg om den politik, som vil blive ført.

Sideløbende foregår der en skjult magtkamp om, hvem der får de nye topjobs i kommissærernes kabinetter. De mennesker, der skal lede kommissærernes teams, er vigtige for den politik, der vil blive ført i de næste fem år, og er derfor værd at holde øje med.

Login