Løhde beklager uopmærksomhed: Læs hele hendes brev om juridisk kønsskifte

Mindreårige vil ikke længere blive automatisk afvist, når de søger om juridisk kønsskifte. Og det er været konventionsstridigt, at de er blevet det ind til nu. Læs hele Løhdes orienteringsbrev til Folketinget her. 

Det er beklageligt, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet ikke har været opmærksomme på menneskerettighederne, når de har behandlet mindreåriges ansøgninger om juridisk kønsskifte.

Sådan lyder det nu i et orienteringsbrev fra indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) til Folketinget.

Som Altinget beskrev i sidste uge, orienterede ministeren fredag Folketinget om, at man siden 2014 har administreret konventionsstridigt ved per automatik at afvise alle mindreåriges ansøgninger om juridisk kønsskifte.

Det skyldes, at det formentlig er et brud med Den Europæiske Menneskeretskonvention ikke at vurdere ansøgningerne individuelt, selvom den danske cpr-lovgivning ikke tillader personer under 18 år at ændre personnummer i forbindelse med kønsskifte.

"Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil således, når ministeriet modtager en ansøgning om juridisk kønsskifte, undersøge i hvert enkelt tilfælde, om den pågældende på baggrund af Danmarks forpligtelser efter EMRK har ret til juridisk kønsskifte, uanset ansøgeren ikke måtte være fyldt 18 år," skriver Sophie Løhde i brevet.

Du kan læse brevet i sin fulde længde herunder.

Forrige artikel Danske trossamfund i fælles opråb: Økonomi spiller en uforholdsmæssig stor rolle i vores samfund Danske trossamfund i fælles opråb: Økonomi spiller en uforholdsmæssig stor rolle i vores samfund Næste artikel Kaldt i samråd: Minister møder kritik i sag om juridisk kønsskifte for unge Kaldt i samråd: Minister møder kritik i sag om juridisk kønsskifte for unge