Danmark halter bagud med ligestillingen: Se kønsfordelingen i nordiske regeringer her

Mindre end en tredjedel af ministrene i Mette Frederiksens regering er kvinder. Det er væsentligt færre end i andre nordiske regeringer.

Det var et hold "tunge drenge" i form af Mattias Tesfaye (S), Kaare Dybvad (S) og Christian Rabjerg Madsen (S), som Mette Frederiksen (S) mandag stillede sig frem med foran Amalienborg Slotsplads.

Og som de stod der – tre mænd og ene kvinde – skildrede de meget godt niveauet af ligestilling, der gør sig gældende i Danmarks nuværende regering.

Ud af i alt 20 ministerposter er 14 af dem besat af mandlige politikere. Det betyder, at mindre end en tredjedel af ministrene er kvinder.

Og sammenligner man med den norske, svenske og finske regering, halter Danmark noget bagefter.

I de andre nordiske lande er der nemlig en næsten ligelig kønsfordeling på ministerposterne.

Få overblikket over kønsfordelingen i de nordiske regeringer her:

Artiklen fortsætter efter grafen.

Tager man de historiske briller på, har antallet af kvinder i en dansk regering da også bølget op og ned, mens antallet af mænd på en ministerpost har ligget mere stabilt.

Få overblik over de seneste års udvikling i kønsfordelingen hos Danmarks regering her:

{{toplink}}

Forrige artikel Se kortet: Her bor de 15 minkavlere som vil genoptage erhvervet Se kortet: Her bor de 15 minkavlere som vil genoptage erhvervet Næste artikel Øresundsintegration bliver svagere: Koster Danmark og Sverige milliarder Øresundsintegration bliver svagere: Koster Danmark og Sverige milliarder
DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl, fik ifølge flere kilder tilbudt posten som ambassadør i Japan, men takkede nej. Dermed er regeringens plan om en politisk udpeget ambassadør slået fejl.