DF revser ministersvar om it-skandale

IT: Region Sjælland har længe oplevet store problemer med deres hospitalers it-system, NASA. Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) mener, at problemet hører til på regionens eget bord. Dansk Folkeparti kritiserer ministeren og kalder på handling.

Kritikken kommer, efter Region Sjælland i snart et år har oplevet store problemer med deres it-system, NASA, der blandt andet skal effektivisere økonomi- og lagerstyring på hospitaler i regionen. Problemerne har medført, at ambulancers benzinkort er blevet spærret, ligesom leverancer af udstyr til læger og sygeplejersker blandt andet er udeblevet.

Dansk Folkeparti bad derfor tidligere på året sundhedsministeren redegøre for, hvordan han vil dæmme op for lignende episoder i fremtiden. Ministerens svar lyder imidlertid, at den slags er helt op til regionerne selv (se svaret her). Et klart udtryk for ansvarsforflygtigelse, mener DF's sundhedsordfører Liselott Blixt.

"Hvis vi vil have it-systemer, der fungerer, så er det ikke godt nok bare at lægge ansvaret over på regionerne. Ministeren burde være med til at indsamle erfaringer på tværs af regionerne, gå i dialog med dem om bedre løsninger, om økonomi osv. Der er for få, der bekymrer sig om denne her problematik," siger hun.

Login