Tech-direktør: Selvforskyldte benspænd skaber modstand mod implementering af AI i sundhedsvæsenet

Danmark har en særlig evne til at gøre simple ting unødigt komplekse. Vi har en stærk "not-invented-here-"kultur, hvor frygten for at fejle overstiger lysten til succes. Det spænder ben for alle de AI-løsninger, der allerede findes på markedet, skriver Ulrik Rokkedal Therkildsen.

I Danmark har vi årligt over 400.000 indrapporterede utilsigtede hændelser i sundhesvæsnet, som leder til uhensigtsmæssige patientforløb, senfølger, eller mere alvorlige komplikationer eller død.

Hvis død indenfor 30 dage efter kirurgi var en sygdom, var den verdens tredje mest dødelige. Vi udbetaler årligt over én milliard kroner i patienterstatninger, hvor de to største poster er billeddiagnostik og ortopædkirurgi. To områder, hvor kunstig intelligens i særlig grad kan understøtte patientsikkerheden.

I Human Bytes er vi leverandøren bag to af de seneste tre års offentlige digitaliseringspriser. I 2021 vandt Region Hovedstaden med vores AI til brystkræft-screening, hvor regionen har dokumenteret, at arbejdsbyrden er reduceret med over 30 procent, og kræftdetektion er steget markant – særligt små invasive kræftformer.

Login