Ugens civile enmandshær: Røde Kors Caféen er den familie, som nogle ikke har

I Røde Kors café i Ringkøbing har alle borgere mulighed for at være en del af et fællesskab – uanset hvem de er, og hvor mange ressourcer de har. Hvis en borger har problemer med alkohol, misbrug, er ensom eller blot mangler en at snakke med, så står caféens ene ansatte og engagerede frivillige altid klar til en snak.

Omdrejningspunktet i Røde Kors Café i Ringkøbing er hverdagens hygge. Den finder sted i den store stue, men der er også mulighed for at trække sig afsides, hvis man har brug for en snak på tomandshånd med en af de frivillige. I den store stue findes også en række computere og brætspil, hvor gæsterne kan have det sjovt eller hjælpe hinanden med at besvare post fra kommunen. Hver dag klokken 12 serveres der et måltid, som alle kan være med til at forberede og eller sammen nyde efterfølgende i caféen. Af og til tager de frivillige og gæsterne endda også på forskellige udflugter sammen.

Caféen har siden 2001 været drevet af den lokale Røde Kors-forening i Ringkøbing-Skjern Kommune. Foreningen har 200 frivillige og caféen har én ansat tilknyttet. Thorkild Sloth Pedersen, formand for Røde Kors i Ringkøbing-Skjern, fortæller om caféen og værestedets historie, daglige drift og planer for fremtiden.

{{factbox:98598:C}}

Login