’Jeg er helt på branchens side’

Civilsamfunds nye redaktør arbejder åbenlyst for at fremme sektorens ve og vel. Det betyder lige dele opmærksomhed på urimelige rammer og vilkår for aktørerne og på, hvis nogen i de civile rækker forsømmer deres ansvar.

Kære læsere af Civilsamfund på Altinget. Det har været skiftedag, og selvom det er nogle uger siden, den afgåede redacteur forlod posten, har jeres nye udsendte i den tredje sektor først netop sat sig i stolen. Og med denne lidt atypiske epistel er det hensigten at give en slags varedeklaration på, hvad I har i vente – og samtidig spille bolden tilbage på jeres banehalvdel.

Alt afhænger som bekendt af øjnene, der ser. Denne redaktørs blik på civilsamfundet er resultatet af års ophold inde i og tæt på det danske civilsamfund: En særdeles mangfoldig samling af fællesskaber vokset ud af almindelige borgeres behov, som ikke bliver opfyldt andetsteds. Behov, der spænder lige fra en forening til at dyrke en hobby til løsning af et socialt eller samfundsmæssigt problem eller varetagelse af interesser. Fra frimærkeklubber og patientforeninger til aktivister og udviklingsorganisationer og alt indimellem. Alt sammen befolket med dedikerede, begavede og generøse mennesker, som har valgt at arbejde for en sag eller et formål større end dem selv.

Som det må være samtlige læsere af disse ord bekendt har civilsamfundet ære for betydningsfulde historiske landvindinger inden for ligestilling, rettigheder, omsorg for de mest udsatte, andelsbevægelse, højskoler og hele den demokratiske dannelse – listen er lang. På den baggrund fortjener civilsamfundet stor respekt og anerkendelse. Den anerkendelse vil fortsat være synlig i Altingets spalter. I særdeleshed i form af eksempler på exceptionelle eller nyskabende greb, som kan gavne og inspirere andre.

Login