DUF’s nye forkvinde er en hverdagsdemokrat, der gerne går i brechen for omstændelige processer

Christine Ravn Lund står som ny forkvinde ved, at DUF fortsat skal være en klub for de demokratisk velfunderede unge. Men hun mener ikke, at det står i modsætning til hendes vision om at favne endnu bredere og rumme endnu flere ungdomsfællesskaber

Der var rigtig meget ananas i maden på Rydhave Slots efterskole, hvor Christine Ravn Lund gik. Det faldt ikke i elevernes smag, og hun blev valgt som forkvinde for elevrådet med løfter om at arbejde for forbedring af menuen og af efterskolens gamle og meget kolde, slotsbygninger.

I lørdags blev hun valgt som ny forkvinde i Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF, hvor hun siden 2019 har været næstforkvinde. Og selvom hun smågriner, mens hun fortæller om efterskolemaden, siger det noget om hendes tidligt udviklede politiske sans.

”Det var jo helt små ting, som man kunne forandre, men man må kende perspektivet for, hvilke ting, der er realistiske at forbedre. Og det voksede man også i,” siger hun og tilføjer, at der med hvervet også fulgte ansvaret for at få lavet elevtøjet og årsbøger. Og at det var en måde at bidrage til fællesskabet.

Login