Civilt overblik: Samskabelse, medejerskab og andre civile buzzwords

Samskabelse lever ikke op til sit rygte, regeringen ser ingen grund til at skærpe de etiske krav til fondes og foreningers investeringer, og kunder og medarbejdere kan måske snart blive medejere af kæden Social Foodies. 

Godmorgen, og velkommen til den ugentlige overflyvning af det civile Danmark. Ansporet af årets civilsamfundstopmøde udvider vi i denne uge rækkevidden til hele Norden. Og så slår vi ellers ned på en stribe af de civile buzzwords, der ligger så godt i munden.

Og lad os starte med et af de stærkt hypede. Samskabelse er en bølge, der er skyllet ind over det kommunale landskab de senere år, og det er der kommet rigtig mange møder ud af og meget lidt konkret forandring til gavn for borgerne, viser et nyt forskningsprojekt fra Aalborg Universitet. 

“Samskabelse er en samtalesport. Der bliver holdt virkelig mange samskabelsesmøder, hvor man diskuterer relationen mellem de to sektorer. Men i praksis har det ikke ret mange konsekvenser for de ydelser, borgerne får, og hvad der bliver udført af arbejde,” fortæller ph.d. i sociologi og projektleder bag forskningsprojektet Morten Frederiksen.

Login