Civilt overblik: Højskolekonkurrence, grænsebøjning og et skvæt århusiansk foreningssexisme

Regeringen drøfter produktion af corona-vaccine i Danmark med Novo Nordisk Fonden. Det er en af historierne i ugens civile overblik, der også handler om alderen på bestyrelsesmedlemmer i erhvervsdrivende fonde og sexisme i det århusianske foreningsliv. 

Godmorgen, og velkommen til ugens civile danmarksturné. Vi skal til Gedser, Bornholm og Aarhus. Og sågar en smuttur til Hviderusland finder vi plads til.

Men lad os lægge for med noget, der virkelig optager sindene i øjeblikket, nemlig corona-vaccine. Mens opmærksomheden er rettet mod Israel, fører regeringen drøftelser med Danmarks største fond, Novo Nordisk Fonden, om produktion af vacciner på dansk grund.

”Vi har i den seneste tid haft drøftelser med life science-branchen for at få input til, hvilke forhold der skal belyses, så der er et godt grundlag for beslutninger om vaccineproduktion i Danmark. Jeg kan sige, at der i den forbindelse blandt andet er dialog med Novo Nordisk Fonden,” skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en e-mail til Berlingske.  

Login