Civilt overblik: Fem hurtige fortællinger fra det civile Danmark

Fondene bliver færre på årets Folkemøde, et nyt fondsfinansieret akademi for datavidenskab skal løfte Danmark op i superligaen, og fortællingen om idrætsforeningernes krise er overdrevet, mener en professor. Velkommen til ugens civile overblik. 

Godmorgen, og velkommen til din ugentlige gennemgang af stort og småt i det civile samfundsliv. Det bliver en hurtigrunde i denne uge, hvor endnu en af forårets helligdage har holdt aktiviteten i ave. Men vi skal da lige nå at få uddelt nogle penge.

Den største uddeling kommer fra Novo Nordisk Fonden og Villum Fonden, som til sammen har afsat 184,3 millioner kroner til et nyt akademi for datavidenskab. Danish Data Science Acacemy bliver forankret på DTU, hvorfra det skal forene og styrke de mange aktører inden for det akademiske miljø, hospitalerne og erhvervslivet og løfte Danmark op i den internationale superliga på området, som det hedder i en fælles pressemeddelelse fra de to fonde.

“Der er et enormt behov for data science-eksperter i alle dele af det danske samfund. Akademiet vil give enestående muligheder for at støtte uddannelse og træning af de nye generationer af data science-eksperter og skabe et unikt dansk data science-miljø, der kan konkurrere internationalt og tiltrække talent,” siger formanden for det nye akademi, professor Lars Kai Hansen fra DTU Compute.

Login