Civilt overblik: 27 coronamillioner, 10 børnemillioner og en fondsretlig skyttegravskrig

UGEREVY: Folketinget støtter udsatte gennem frivillige organisationer, Børns Vilkår får penge til en ny vidensbank, og nye anbefalinger om god ledelse skal styrke sociale foreninger.

Godmorgen, og velkommen til den ugentlige rundtur i den civile cirkusmanege. Og vi kommer godt omkring i denne uge, hvor vi både har god ledelse, vaccinepas, et usædvanligt udviklingsprojekt og en strid mellem en fond og en styrelse på programmet. Og så skal vi have skiftet direktør i Danmarks største erhvervsdrivende fond.

Vi starter på toppen. For Danmark bliver i 2021 vært for det allerførste nordiske topmøde for og om civilsamfundet. Mødet skal starte en samtale på tværs af landegrænser i Norden om, hvordan civilsamfundet kan bidrage til at gøre de nordiske velfærdssamfund stærkere og mere socialt bæredygtige.

Målet er at få tænkt civilsamfundet bedre ind i velfærdsløsningerne, fortæller Laura Auken, centerchef i Center for Frivilligt Socialt Arbejde, der står for arrangementet sammen med tænketanken Mandag Morgen.

Login