Børnecancerfonden efter afgørelse fra Civilstyrelsen: Øjner mulighed for at bruge låste millioner

HÅB: Ny afgørelse fra Civilstyrelsen betyder, at Børnecancerfonden øjner muligheden for at bruge nogle af de 100 millioner, som organisationen ikke kan bruge på grund af formuleringsfejl i de testamenter, hvor milliondonationerne stammer fra. Man kan altid søge, siger Civilstyrelsen.

Som Altinget: civilsamfund for nylig kunne berette, så har Læger uden Grænser netop fået lov til at bruge 66 millioner på et børnehospital i Sierra Leone. Penge, som hidtil har været låst på nødhjælpsorganisationens konto på grund af en fejl i de testamenter, hvor midlerne stammer fra. Men nu har Civilstyrelsen givet nødhjælpsorganisationen lov til at bruge pengene, der ellers har været låste på grund en regel i fondsloven.

Reglen betyder helt kort, at donationer fra testamenter skal opbevares på organisationens egenkapital, hvis det ikke eksplicit står nedfældet i testamentet, at de skal gå “til uddeling”.

Og det er dén nyhed, der nu får Børnecancerfonden - der har omkring 100 millioner stående, som de ikke kan bruge - til at vejre morgenluft. Børnecancerfonden håber, at afgørelsen fra Civilstyrelsen kan betyde, at de i fremtiden kan få lov til at bruge nogle af de mange indefrosne millioner til kræftforskning.

Login