VK-strid om skatten

Regeringspartierne er uenige i skattedebatten. De konservative vil have yderligere skattelettelser for at få flere job - det vil Venstre ikke.

»Frem til 2007 skal man ikke bruge det instrument. Vi kan ikke lette mere, end der er luft til,« siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg.

Hos de konservative er opfattelsen markant anderledes: »Vi har ikke låst os fast på, at der ikke skal være flere skattelettelser frem til 2007. I en samlet arbejdsmarkedspolitisk målsætning indgår, at vi sænker mellemskatten før 2007. Det vil indgå i forhandlingerne om det næste regeringsgrundlag,« siger Lars Barfoed, arbejdsmarkedsordfører for de konservative, med henvisning til, at et folketingsvalg senest finder sted i 2005.

Ifølge regeringens egne beregninger kommer der ca. 9000 flere i job som følge af det forslag, der blev forhandlet på plads med Dansk Folkeparti i forrige uge, og som gradvist indfører skattelettelser frem til 2007 ved dels at indføre et jobfradrag og dels at hæve grænsen for, hvornår der betales mellemskat. Regeringen mødes i dag med Socialdemokratiet, Kristeligt Folkeparti og de radikale, som skal tage stilling til aftalen med Dansk Folkeparti.

Login