Vælgerne vil skære ned på velfærden

Vælgerne er villige til at financiere fremtidens velfærd gennem reformer. Efterlønsalderen må gerne hæves med to år, børnechecken kan beskæres og hjemmehjælp kan brugeren delvist selv financiere. Det viser en ny Gallupundersøgelse.

56 procent af befolkningen vil om nødvendigt hæve efterlønsalderen med to år, 76 procent mener, at rige pensionister skal forberede sig på at betale en del af deres hjemmehjælp, og hele 82 procent vil have indført en ordning, så velhavende børnefamilier får en beskåret børnecheck.

Imidlertid er der ikke opbakning til reformer af velfærdssamfundets hjertekammer såsom udgifterne til overførselsindkomsterne, den gratis lægehjælp og uddannelsesstøtten. Det viser en ny undersøgelse om danskernes syn på velfærdsprioriteringer, som Gallup har foretaget for Ugebrevet A4.

»Den danske befolkning vil gerne ændre i velfærdssamfundets randområder. Men der er ikke tilslutning til at bryde med de grundlæggende principper i det danske samfund,« siger Roger Buch, der er lektor ved Syddansk Universitet.

Login