V vil hæve forureningsgrænsen

Grænsen for jordforurening skal sættes op. Det mener Venstre der på den måde vil begrænses grunde der bliver stemplede som giftgrunde. Det mener Venstre. Rendyrket økonomitænkning, mener Socialdemokratiet.

Eyvind Vesselbo (V), formand for Folketingets Miljøudvalg, forudser, at der i løbet af de næste fem-ti år vil blive registreret yderligere 30.000-40.000 grunde, hvis de nuværende regler og grænseværdier fastholdes. Dermed er der udsigt til, at endnu flere grundejere vil få problemer med en faldende grundværdi og vanskeligheder med at sælge og belåne boligen.

»Mit udgangspunkt er, at vi skal have mest miljø for pengene. Det får vi ikke i dag, når selv minimalt forurenede grunde skal renses for en halv til en hel million kroner, før de slipper af med giftgrundsstemplet. Derfor mener jeg, at grænseværdierne må sættes op,« siger Eyvind Vesselbo og henviser til en undersøgelse fra embedslægerne i København.

Her konkluderer lægerne, at risikoen ved at opholde sig på jord forurenet med bly og tjære er langt mindre end ved blot at trække vejret i København eller spise grillbøffer.

Login