Sygehuse på akkord

Sygehusenes ventelister skal minimeres og halvdelen af landets knap 80 sygehuse skal lukke i løbet af de kommende fem år. Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) støtter amtsborgmester Bent Hansens (S) forslag om at luge kraftigt ud i antallet af de små, lokale sygehuse.

Til gengæld er tiden inde til at gøre en større del af sygehusenes bevillinger afhængig af den præsterede aktivitet. Det fastslog indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i går på Amtsrådsforeningens generalforsamling i Aalborg.

»For første gang i mange år kan vi melde om faldende ventetider, og vi er tæt på en situation, hvor ventetiden ikke længere er et påtrængende problem for patienterne. Det er vores fælles ansvar, at problemet ikke opstår igen, og jeg vil derfor gerne slå fast, at regeringen ønsker at fastholde det høje aktivitetsniveau. Vi afskaffer ikke ventelisterne den ene dag for at genindføre dem den næste,« sagde Lars Løkke Rasmussen, der argumenterede for at gøre sygehusenes bevillinger mere afhængige af deres aktivitet.

Han lægger op til, at regeringen i samarbejde med amterne finder en model, der kan gøre amternes bevillinger til de enkelte sygehuse mere præstationsafhængige og markedsorienterede.

Login