Statsrevisor: DR må redegøre for X Factor-misbrug

UDNYTTELSE AF DR: Statsrevisor Manu Sareen vil have afdækket, om X Factor-dommer har udnyttet DR-program til egen kommerciel fordel.

Statsrevisor Manu Sareen (R) vil have undersøgt, om der har fundet misbrug af offentlige midler (licens) sted i forbindelse med produktion af DR-seersucessen X Factor.

Programmets dommer Remee har ifølge netavisen Ungnyt.dk købt internetdomæner på flere af de medvirkende finalister og ladet disse domæner pege ind på sit eget, reklamefinansierede hoveddomæne.

Omtalen på Ungnyt.dk har i første omgang fået DR's øverste ledelse til at bede Remee fjerne pegningen fra finalist-domæner til sit eget site, oplyser mediedirektør Lars Grarup:

"Vi anser det ikke for at være noget stort problem, og det er egentlig noget, der angår forholdet mellem Remee og produktionsselskabet BLU, men vi har alligevel bedt ham om at fjerne viderepegningen til hans webmagasin," siger Grarup til Ungnyt.dk. Han understreger også, at DR's jurister er i færd med at undersøge sagen nærmere.

Statsrevisorerne fører kontrol med, hvordan det offentlige bruger penge, herunder DR. Manu Sareen finder umiddelbart sagen kritisabel og mener, at der kan være grundlag for, at Statsrevisionen beder Rigsrevisionen undersøge sagen nærmere.

"Hvis ikke DR's ledelse kan afvise sagen, som Ungnyt.dk fremlægger den, bør det undersøges, om Remee udnytter sin rolle som DR-dommer til egen kommerciel fordel," siger Manu Sareen.

Metoden
Musikproducenten Remee har de seneste par måneder været aktiv på udviklingen af internetforretninger på skuldrene af DR-programmet X Factor, hvor han altså er dommer.

Han og hans onlinemagasin "Remee and Friends", som skriver om aktuelle musikere og deres karriere, har i følge netavisen i dag registreret over 30 domænenavne. Her er eksempelvis at nævne freemags.dk, rejsemag.dk og golfmag.dk. Men også unge musikeres navne florerer på listen - for eksempel netop grupperne fra de sidste X Factor-programmer, som Remee har fungeret som musikalsk leder af under programmerne.

Nu viderepeger de unge talenters domæner til remeeandfriends.dk, hvor Remee tjener penge på reklamer. Det vil altså sige, at når internetbrugerne i troen på, at de kommer ind på ABC's hjemmeside, når de trykker www.alienbeatclub.dk, faktisk kommer ind på Remees eget kommercielle site.

Dommer afviser kritik
Remee selv taler helt åbent om sit domænekøb:

"Jeg tog domænerne allerede lige efter bootcamp for at være sikker på, at der ikke var andre, der fik fingrene i dem. Jeg har masser af domæner på mange unge. Jeg har fundet på navnene Asian Sensation og Alien Beatclub, så jeg har ret til dem, det er ikke, fordi jeg vil lave nogen plade med dem," siger en selvsikker Remee til Ungnyt.dk.

"Hvorfor spørger du om det?" siger en lukket Mohamed Ali, deltager i X Factor-finalen, når vi spørger ham, om han har nogen planer om samarbejde med Remee.

Også pigerne fra Alien Beat Club er lukkede omkring emnet, og viser Remee loyalitet.

"Han er en ven for livet. Han var bare så sød at registrere domænenavnet for os, så vi ikke senere skulle ud og købe det af en masse danskere, som måske bare var ude på at tjene penge. Og vi har været helt vildt heldige at få en plads i hans magasin, så det er nok for os," siger Patricia fra X Factor-finalistgruppen Alien Beat Club.

Forrige artikel Snit af målinger: Regering styrtdykker med V Snit af målinger: Regering styrtdykker med V Næste artikel Brian Mikkelsen accepterer minimumsstraf Brian Mikkelsen accepterer minimumsstraf