Smagfuld fedt-erstatter syltet i EU

Siden da har Danisco, der er en af verdens største producenter af ingredienser til fødevarer, forsøgt at få en forklaring på, hvordan man kommer videre.

"Det triste er, at der faktisk ikke rigtigt er sket noget siden sidste sommer. The Standing Commitee on the Food Chain and Animal Health, hvor EUs medlemsstater er repræsenteret, har netop afholdt et møde, hvor man havde en uformel drøftelse af Salatrim, og her var meldingen, at der stadig er nogle medlemsstater, der er bekymrede for virkningen på børn," siger divisionsdirektør i Danisco, Torben Svejgaard til Ugebrevet FødevareTinget fra Altinget.dk.

Han fastholder dog troen på, at det nok skal lade sig gøre at fjerne den skepsis over for produktet, som afholder Kommissionen fra at tillade produktet. "At Salatrim endnu ikke er godkendt er mere en politisk beslutning, end det er en videnskabelig beslutning. Derfor tror vi på en lykkelig udgang. Så længe, der bliver trådt vande, er der ingen afvisning. Problemet er selvfølgelig, at ingen angiver en løsning, hvilket er meget underligt."

Login