Se Løkkes pressemøde før topmøde

Lars Løkke Rasmussen onsdag den 11. november i statsministeriet.

ASYL: Statsministeren havde indkaldt til pressemøde op til det kommende EU-topmøde om flygtningesituationen. Lars Løkke Rasmussen varslede fire nye asyl- og udlændingestramninger i forsøget på at bremse den hurtigt voksende flygtningestrøm.

Regeringen er klar med flere stramninger i asyl- og udlændingepolitikken. Det fortæller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der de seneste uger har kunnet se et stigende antal flygtninge og migranter, som søger asyl i Danmark.

”Det er en ny situation, og i den må vi handle, for vi skal kunne følge med. Derfor vil regeringen tage yderligere skridt for at stramme og gøre vores udlændinge- og asylpolitik mere robust,” siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

”Vi vil præsentere en samlet pakke af initiativer, som alle har det sigte at tilpasse Danmarks politik til den nye virkelighed,” siger han.

Færre skal komme til landet
For det første skal adgangen til Danmark strammes yderligere, hvis det står til regeringen. Færre skal komme til Danmark, og varigheden af opholdstilladelser til flygtninge skal forkortes. Samtidig vil regeringen stramme reglerne for familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelse yderligere, ligesom regeringen vil nedsætte ydelserne til asylansøgerne yderligere.

For det andet vil regeringen styrke indsatsen for at hjemsende afviste asylansøgere og andre udlændinge uden lovligt ophold. For det tredje vil regeringen tilpasse kapaciteten til at indkvartere de mennesker, som søger asyl på en måde, så det kan håndteres økonomisk, praktisk og så det mindst muligt belaster kommunernes mulighed for at integrere dem, der får asyl.

Som det fjerde og sidste punkt vil regeringen sikre, at myndighederhene får de redskaber, der skal til for at håndtere en situation med illegale udlændinge i landet, så man kan undgå kaotiske situationer.

”Det vil være en pakke, hvor en del af punkterne umiddelbart vil kunne gennemføres på regeringens eget initiativ. Andet vil kræve forhandlinger med Folketingets partier, fordi det forudsætter ny lovgivning,” siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

”Derfor vil jeg på fredag indbyde partilederne til møde i Statsministeriet for at orientere dem om initiativerne i regeringens samlede strategi.”

Læs mere her

Forrige artikel Løkke: Omprioriteringsbidrag giver Folketinget noget at lave politik for Løkke: Omprioriteringsbidrag giver Folketinget noget at lave politik for Næste artikel Pressemøde: Se Socialdemokraternes flygtningeforslag Pressemøde: Se Socialdemokraternes flygtningeforslag