Sådan er kampformen hos de politiske ordførere

BAGGRUND: Op til Folketingets afslutningsdebat giver Altinget | Christiansborg sit bud på formen hos de politiske ordførere.

Lad det være sagt med det samme: Man behøver på ingen måde at være en dårlig politiker, fordi man ikke passer ind i rollen som sit partis politiske ordfører. Det politiske ordførerskab er en ganske speciel funktion, der kræver særlige egenskaber at mestre. Men det er en utrolig vigtig funktion, som det er vitalt at finde den bedst egnede til at varetage.

I Altinget.dks bedømmelse er der i et vist omfang taget hensyn til de meget forskellige betingelser, de politiske ordførere for Folketingets otte partier arbejder under. Bedømmelsen er sket ud fra en skala fra 1 til 10, hvor 1 er det helt ringe og 10 det suverænt gode.

Magnus Heunicke 3
Indrømmet: "Komiske Ali" var nærmest i en favorabel situation sammenlignet med de vilkår, Magnus Heunicke har haft som Socialdemokraternes politiske ordfører. For der er selvfølgelig grænser for, hvor mange variationer, man kan lave af temaet: "Denne meningsmåling er ikke den bedste, vi har haft."

Ikke desto mindre virker det som om, Heunicke er fejlcastet til rollen. Den rare mand er ikke skabt til en position, hvor han skal forsvare det ene tilbagetog efter det andet og konstant får tæsk af venner og fjender. Det kræver en mere robust type, der kan gå mere til modangreb eller bruge ironi og sarkasme. Heunicke ligner alt for tit det, han også er: En presset mand.

Login