Radikale kæmper med sit imageproblem

ANALYSE: De Radikale går i offensiven mod sit image som økonomiske hardliners uden social indignation, som klæber sig til partiet. Men missionen bliver svær. Der kommer ingen lempelse på dagpengereglerne. Derimod vil De Radikale gå til valg på nye reformer, der skal give råderum til indsatser for de allersvageste.   

Nok blev ”sådan er det jo”-kommentaren fra den nu tidligere politiske leder af De Radikale, Margrethe Vestager, i høj grad taget ud af sammenhængen for derefter at eksplodere i medierne.

Men citatet og Margrethe Vestager blev for mange selve billedet på et parti, der bare havde tromlet derudad med voldsomme økonomiske reformer uden nogen form for social indignation. Det socialliberale parti var blevet mere liberalt end socialt, hed det sig ofte.

Sådan er det jo stadig. I hvert fald hvis man spørger vælgerne, der for ca. 48 procents vedkommende beskriver De Radikale som et direkte ”asocialt parti” ifølge en ny meningsmåling, som A&B Analyse har foretaget for Altinget. Ca. 29 procent afviser den påstand.

Login