Radikal profil i Gentofte med efternavnet Brixtofte rykker til Venstre

Marie Brixtofte har taget springet fra Radikale til Venstre i Gentofte Kommune. Et skifte, hun begrunder med ideologiske forskelle og beskriver som en hjemvenden. 

I Gentofte Kommune har de Radikale siden 2021 haft en gedigen profil i form af Marie Brixtofte.

Den profil bliver partiet nu fattigere. Marie Brixtofte, der fik tredjeflest stemmer af alle opstillede i Gentofte Kommune ved kommunalvalget i 2021, forlader nemlig partiet og rykker i stedet til Venstre. 

Det skriver Berlingske

Årsagen til skiftet begrunder hun overfor Berlingske med, at "jeg er blå, og det er Radikale ikke". 

"Jeg kan ikke længere være i et parti, hvor man siger, at man hverken er rød eller blå, men hvor man i virkeligheden laver rødlig politik," siger hun til avisen.

En "hjemvenden" gjort mulig af Støjberg-exit

Som datter af den tidligere Venstre-borgmester i Farum Peter Brixtofte samt aktiv i Venstres Ungdom, betragter Marie Brixtofte også skiftet til Venstre som en hjemvenden. 

I 2001 forlod Brixtofte Venstre som følge af højredrejningen på udlændingepolitikken med dertilhørende stramninger.

Til Berlingske siger hun, at hun nu føler sig overbevist om, at hun godt kan se sig i Venstres nuværende udlændingepolitik, "nu når Inger Støjberg er stået af".  

Med 1519 personlige stemmer blev Marie Brixtofte valgt ind i kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune i 2021. Det gjorde hende til den kandidat med tredjeflest stemmer i kommunen. 

Foruden at være medlem af kommunalbestyrelsen i Gentofte har Marie Brixtofte også - indtil udmeldelsen af partiet - været medlem af Radikales Hovedbestyrelse. 

 

Forrige artikel Simon Kollerups særlige rådgiver bliver direktør i DigitalLead Simon Kollerups særlige rådgiver bliver direktør i DigitalLead Næste artikel Poul Madsen er ny skribent på Altinget Poul Madsen er ny skribent på Altinget