Pulvermad i daginstitutioner

Hvis regeringens planer om, at udvide madtilbuddene i daginstitutionerne bliver gennemført, så bliver pandekager lavet af pulver, opvarmede frikadeller og dåsemad en del af den daglige kost. Forslaget er uacceptabelt og kan opfattes som en vejledning til kommunerne om, hvordan de kan tilbyde discountmadordninger til billige penge. Det mener Forbrugerrådet

De foreslåede madordninger vil være relevante for langt størstedelen af landets cirka 6.000 daginstitutioner, der i dag ikke har godkendte køkkener, og hvor det på grund af fødevaresikkerheden hidtil kun har været tilladt at tilberede morgenmad og frugt. Selv om mulighederne nu udvides, må institutionerne stadig ikke bruge friske råvarer såsom frisk kød, fisk, æg og grøntsager, som har været i kontakt med jorden.

»Når en myndighed udsender en liste med så underlødig kost, er den med til at legalisere den form for mad. Det er et totalt skråplan, der kan få alvorlige konsekvenser for børns spisevaner. Det handler jo om vigtige hovedmåltider, som børnene indtager i institutionerne«, siger diætist og næstformand i Foreningen af Kliniske Diætister Cecilia Arendal.

»Det er et helt uacceptabelt forslag, der kan opfattes som en vejledning til kommunerne om, hvordan de kan tilbyde discountmadordninger til billige penge«, siger bromatolog i Forbrugerrådet Gitte Gross.

Login