Pres på regeringen i Guantánamo-sag

Et flertal bag regeringen efterlyser åbenhed omkring sagen om den danske fange på den amerikanske Guantánamo-base i Cuba.

Folketingets kontroludvalg med efterretningstjenesterne fik allerede kort efter offentliggørelsen af anholdelsen i januar 2002 en fortrolig orientering om vedkommendes identitet. en nu opfordrer imidlertid både Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og SF's medlemmer af det fem mand store udvalg regeringen til at lette på låget i sagen.

»Jeg tror, at regeringen har et problem med den fange, fordi de ikke rigtig ved, hvad de skal stille op med ham, og så holder man oplysningerne tilbage. Og det synes jeg faktisk er angribeligt. Man dækker sig under kontroludvalget, og det er et problem«, siger Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard.

Også formanden for kontroludvalget tidligere forsvarsminister Jan Trøjborg (S) ønsker mere åbenhed om Guantanamo-fangen. Jan Trøjborg henviser til, at kontroludvalget blot får en orientering, men at udvalget ikke selv kan forfølge politiske sager.

Login