Politisk håndskyhed ved politisvigt

ANALYSE: Det er ikke første gang, politiets ledelse lader beboerne på Vesterbro eller i ghettoområder sejle deres egen sø. Skiftende justitsministre har holdt hånden over polititoppen, men nu er tålmodigheden hos flere af Folketingets retspolitikere ved at slippe op.

Kan man forestille sig en hospitalsdirektør, der meddeler hospitalets læger, at man drastisk skal nedprioritere behandlingen af hjertepatienter i de kommende måneder? Og kan man forestille sig, at sundheds-ministeren efterfølgende udtaler, at man stadig har "fuld tillid" til hospitalets ledelse?

Svaret er et rungende nej, men det er ikke desto mindre den normale reaktion, når en justitsminister bliver konfronteret med grove forsømmelser fra politiledelsens side.

Som TV2 i den sidste uge har afsløret, har almindelig retshåndhævelse været sat ud af kraft på Vesterbro i København de seneste måneder. Der er uenighed mellem politiledelsen og de menige betjente om, hvorvidt der er givet en direkte ordre til ikke at anholde narkopushere - eller der blot er tale om en kraftig nedprioritering af indsatsen mod narkohajerne til fordel for en større indsats mod lommetyve.

Login