Politi-beretning behagelig læsning for Espersen

ANALYSE: Rigsrevisionen behandler Justitsministeriet med overraskende mildhed, og dermed kan Lene Espersen bortmane en mørk skygge fra sin tid som justitsminister.

Stik mod sædvane røg Rigsrevisionen ind i stormvejr, da den kritiserede Sundhedsministeriet i Lars Løkke Rasmussens (V) tid som sundhedsminister. Men man skal ikke vente et borgerligt felttog mod Rigsrevisionen for den nye rapport om den katastrofalt gennemførte politireform.

Beretningen - som offentliggøres onsdag i næste uge i forbindelse med statsrevisoernes behandling - er anderledes spag i kritikken af Justitsministeriet (og dermed tidligere justitsminister Lene Espersen (K)). Espersen kan på baggrund af rapporten roligt genbruge Anders Fogh Rasmussens faste mantra: "Der er ikke noget at komme efter."

For dyr og for dårlig
Rigsrevisionen erkender, at der er mange og grove fejl ved politireformen. Det er bare ikke Justitsministeriets skyld, mener Rigsrevisionen, der entydigt lægger ansvaret for miseren på Rigspolitiet. Her har man - meget belejligt - siden da skiftet chef.

Login