Ny spindoktor skal få Thorning i offensiven

SPIN-DUO: Der er store forventninger til Thornings nye rådgiver, Thomas Juul-Dam, der skal forsøge at få statsministeren ud af den defensive rolle. Ansættelsen er ingen desavouering af Noa Redington, men erfaringerne med to spindoktorer er blandede.

Han er novice på Christiansborg, og han har ingen journalistisk baggrund.
Alligevel beskrives Helle Thorning-Schmidts (S) nye spindoktor, Thomas Juul-Dam, med en stribe plusord så lang, at det minder om festtaler ved en rund fødselsdag. Det er et forventningspres, der gør, at man næsten kun kan skuffe.

Det har hele tiden været meningen, at Thorning ville udnævne en anden spindoktor ved siden af Noa Redington, men det havde givet pengene rigtig mange gange igen hos bookmakerne, hvis man havde gættet på Thomas Juul-Dam, der var europaminister Nicolai Wammens (S) særlige rådgiver.

Den kun 32-årige toprådgiver slog igennem som en effektiv leder af flere af Wammens valgkampagner i Århus. Imellem valgkampene har Juul-Dam arbejdet med kommunikation i det private erhvervsliv og her fået vigtige kontakter: Fra Radius kender han Mette Frederiksens (S) særlige rådgiver, Martin Rossen, og i PrimeTime har Juul-Dam arbejdet for den tidligere konservative generalsekretær Peter Sterup, der er gift med journalisten Trine Gregorius. Sidstnævnte er en af Thornings personlige veninder. 

Login