Nobels fredspris går til atomafskaffelses-kampagne

Dette års Nobels fredspris er blevet tildelt den internationale kampagne for afskaffelse af atomvåben, Ican.

Den internationale kampagne for afskaffelse af atomvåben, Ican, modtager i år Nobels fredspris. Det offentliggør Den Norske Nobelkomite i Oslo, skriver Berlingske

318 kandidater er i år blevet indstillet til prisen – 215 enkeltpersoner og 103 organisationer. Det er det næsthøjeste antal indstillede nogensinde.

Fredsprisen er den femte af de seks Nobelpriser, som indtil videre er blevet offentliggjort.

  • Nobelprisen i medicin og fysiologi går i år til Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash og Michael W. Young for deres opdagelser om den biologiske rytme.
  • Den britiske forfatter Kazuo Ishiguro får Nobelprisen i litteratur. Han er kendt for værker som ‘An Artist of the Floating World’ og ‘The Remains of the Day’. 
  • Jacques Dubochet fra Schweiz, Joachim Frank fra New York og Richard Henderson fra Cambridge har udviklet en metode til generering af tredimensionelle billeder af livets molekyler. For det modtager de Nobelprisen i kemi.
  • Nobelprisen i fysik går til Rainer Weiss, Barry C. Barish og Kip S. Thorne for deres bevis af Einsteins teori om eksistensen af gravitationsbølger.

Mandag 9. oktober offentliggøres vinderen af den sjette og sidste pris, Nobelprisen i økonomi. 

Forrige artikel Digitaliseringsstyrelsen henter vicedirektør fra DI Næste artikel Folketingskandidat står i spidsen for LA i Norddjurs