No win situation for FødevareIndustrien

Til gengæld skal man holde fingrene - og ganen - langt væk fra de såkaldte transfedtsyrer. Denne form for fedtstof øger påviseligt risikoen for hjertesygdomme med op til 25 procent. Og som det ikke er nok, kan for mange transfedtsyrer i kosten også give sukkersyge, allergi og påvirke et fosters udvikling.

Det er derfor glædeligt, at fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) nu har besluttet, at rent fedt fra 1. juni i år kun må indeholde to procent transfedtsyrer samt fedt i bearbejdede fødevarer højst må indeholde fem procent. Denne grænse sænkes yderligere til to procent fra 31. januar 2003.

FØDEVAREINDUSTRIEN ER IKKE helt tilfredse med fødevareministerens beslutning. Brancheorganisationen har i et brev til fødevareministeren den 5. februar i år påpeget, at bekendtgørelsen vil have nogle uheldige konsekvenser for yderprodukter som vingummibamser, supper og boullioner. Hertil svarer fødevareministeren, at det godt kan lade sig gøre at producere sådanne produkter uden det billige og skadelige fedtstof, som indeholder transfedtsyrer.

Login