Minister bøjer sig for grønt pres

For første gang inddrages grønne organisationer i forberedelsen af en ny landbrugslov, som "skal tage hensyn til natur og miljø". Fødevareministeren bøjer sig for pres fra Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening.

Når ministeren udvider kredsen, må det i høj grad opfattes politisk. Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) siger da også:

"Det er vigtigt, at en ny landbrugslov også indebærer, at der i jordforvaltningen bliver taget tilstrækkeligt hensyn til bredere samfundsinteresser som bl.a. natur og miljø". Det lovforberedende udvalg har hidtil haft deltagelse af embedsmænd fra ministerier og landbrugets organisationer. Mariann Fischer Boel netop inviteret Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening og Amtsrådsforeningen med i udvalget, srkiver Ugebrevet FødevareTinget.

“Jeg har forstået, at der fra især de grønne organisationers side er et ønske og en vilje til at bidrage til arbejdet i embedsmandsudvalget. Det hilser jeg velkommen. Derfor har jeg besluttet at invitere dem med. Det har aldrig været min intention, at de grønne organisationer skulle holdes uden for indflydelse på en ny landbrugslov. De ville under alle omstændigheder være blevet involveret i forbindelse med de politiske drøftelser, der følger udvalgsarbejdet”, fastslår fødevareminister Mariann Fischer Boel.

Login