Manglende tillid til skatteudspil

Regeringens skatteudspil får os ikke til at arbejde mere, og skatten er stadig for høj, det viser en ny meningsmåling fra Gallup.

Skulle det lykkes regeringen at få flertal for sin skattereform, så tror et overvældende flertal på 77 pct., at skattelettelserne vil gå ud over det offentlige serviceniveau. Til trods for at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) ved præsentationen af forslaget kategorisk afviste, at det bliver nødvendigt med besparelser andre steder.

Værst ser det dog ud med regeringens egen målsætning: At få flere danskere ud på arbejdsmarkedet, som er selve ideen med skattepakken. For kun en brøkdel af befolkningen – fire pct. – er »helt sikre« på, at den lavere beskatning vil give dem lyst til at arbejde mere. Derimod er 89 pct. »temmelig sikre« eller »helt sikre« på, at de lavere personskatter ikke vil give dem anledning til at arbejde mere.

De Konservatives politiske ordfører, Pia Christmas-Møller, erkender, at målingen viser, at skatteudspillet reelt ikke er tilstrækkeligt:

Login