Konfliktråd skal løse børnvold

Et konfliktråd, hvor unge voldsmænd konfronteres med deres ofre, skal etableres i en halv snes kommuner over hele landet. Socialministeriet har afsat 3,7 mio. kroner til forsøget med de 12-15-årige.

Det viser erfaringerne fra de konfliktråd, der siden 1997 har været et tilbud til kriminelle og deres ofre. Men de er kun for folk over den kriminelle lavalder. Derfor har Socialministeriet afsat 3,7 mio. kroner til et forsøg med konfliktråd for de 12-15-årige.

»Resultaterne fra de "voksne" konfliktråd er så gode, at vi gerne vil give de helt unge samme mulighed. Det er en utrolig effektiv metode. I Norge arbejder man med konfliktråd på skolerne, og erfaringerne derfra er også udelukkende positive,« siger socialminister Henriette Kjær (K).

De unges konfliktråd henvender sig til en bredere gruppe af gerningsmænd end de voksnes. Ud over butikstyve, unge voldsmænd og ballademagere, der smadrer ruder og sviner med graffitti, vil det f. eks. være oplagt at tage fat på særligt grove tilfælde af mobning.

Login