K: Velfærdssamfundet for dyrt

Gitte Seeberg foreslår store ændringer af velfærdssamfundet. Der skal ændres i efterlønnen, og overførselsindkomsterne, og så er der kun råd til nye samfundsmæssige investeringer i forskning og sundhed, hvis der prioriteres benhårdt i de offentlige udgifter. Det siger den konservative finansordfører Gitte Seeberg.

Dermed understreger den konservative finansordfører, at den netop aftalte skattelettelse blot er første etape i de kommende års velfærdspolitiske slagsmål. Og de konservative har ikke nogen problemer med at pege på udgiftsposter, der skal slankes.

Efterlønsordningen skal ændres, overførselsindkomsterne skal i en periode følge prisudviklingen i stedet for lønudviklingen, og så er hun parat til at kigge på, om eksempelvis børnechecken fremover skal være afhængig af indkomst og formue.

"Helt ærligt er sagen den, at vi kan skære ned i staten, trimme den offentlige sektor og udlicitere, men det frigør ikke mange penge. Hvis man virkelig vil foretage store investeringer i nye ting, er der kun et sted at hente pengene, og det er på de forskellige overførselsindkomster.", siger Seeberg.

Login